ehealth-1.JPGO delegatie de oficiali din Republica Croata, formata din Secretarul de Stat in Ministrul Sanatatii si Asistentei Sociale, Ante-Zvonimir Golem si Directorul Institutului Croat de Telemedicina, Mladen Novosel, va participa alaturi de Ministrul Sanatatii, Attila Cseke si Presedintele CNAS, Nicolae Lucian Duta, la cea dea 5-a editie a E-HEALTH CONGRESS 2010, ce va avea loc pe 26-27 mai, la Bucuresti.

Evenimentul este organizat sub Auspiciile Ministerului Sanatatii. Editia din anul acesta gazduieste speakeri din Turcia, Ungaria, Austria, Belgia, Elvetia, Cehia, Croatia, Romania si Marea Britanie.

“Introducerea cardului national de sanatate ajuta ajuta foarte mult atat in ceea ce priveste debirocratizarea sistemului, dar si in ce priveste eficientizarea folosirii banului public”, a declarat Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, intr-un interviu acordat Medica Academica.

“Ne bucuram ca putem dezbate la Bucuresti alaturi de experti internationali experienta reformarii sistemului de sanatate din Republica Croata”, a declarat Ante-Zvonimir Golem, Secretar de Stat in Ministrul Sanatatii si Asistentei Sociale.

“Este nevoie de o unitate pentru eficientizarea sistemului de sanatate, din perspectiva e-health. Interoperabilitatea reprezinta raspunsul in aceasta privinta. Platforma e-sanatate este o oportunitate pentru ca poate coagula toate fortele interesate in rezolvarea acestei probleme – institutiile statului, pacientul, CNAS, farmacistii etc. Interoperabilitatea, alaturi de implementarea unor standarde recunoscute, permite si descarcarea informatiilor la nivel European. Se vorbeste acum despre interconectarea sistemelor de asigurari europene intr-o platform unica”, explica Marius Stupu, Consilier, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Speakerii confirmati pentru acest eveniment sunt:

– Gabriel SANDU, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Romania;

– Alexander SCHANNER, Manager Program Arge Elga, Austria;

– Marius Savu, Director General, Adminsitratia Spitalelor si Serviciilor Medicale, Primaria Mun. Bucuresti;

– Mark LANGE, Secretar General al European Health Telematics Association (EHTEL), Belgia;

– Peter CHRISTEN, Seful Departamentului de Sanatate IBM, CEEMEA;

– Yunkam KWANKAM, Director Executiv, International Society for Telemedicine and eHealth, Elvetia;

– Dr. Gyory SURJAN, Seful Departamentului de Informatica, National Institute for Strategic Health Research, Ungaria;

– Gerry ALLMARK, Director Telecare Services Association (TSA);

– Prof. Osman SAKA, Seful Departamentului Biostatistics and Medical Informatics, EFMI Turcia.

Oficiali, directori de spitale, clinici private, medici, farmacisti, reprezentanti ai celor mai importante businessuri din Romania vor participa activ la dezbaterile privind modalitatile de implementare a sistemelor de E-Health, din perspectiva propriei experiente.

Pentru mai multe detalii puteti vizita site-ul www.ehealth.tarusmedia.ro