Oficiali din domeniul sănătății din mai multe țări investighează mai multe cazuri misterioase de boală hepatică severă apărute la copii. Specialiștii cred că hepatita de origine necunoscută ar putea fi legată de un virus care este de obicei asociat cu răceala.

Marea Britanie a anunțat cel puțin 74 de cazuri în care copiii s-au îmbolnăvit de hepatită sau inflamație hepatică, a anunțat vineri Organizația Mondială a Sănătății. Trei cazuri similare au fost raportate în Spania și câteva în Irlanda, acestea fiind în curs de investigare, conform OMS.

Și în Statele Unite, oficialii din domeniul sănătății analizează nouă cazuri similare, toate înregistrate în statul Alabama, dar specialiștii încă verifică pentru a vedea dacă există cazuri și în alte state. „Având în vedere creșterea numărului de cazuri raportate în ultima lună și intensificarea activităților de identificare a acestora, este probabil ca mai multe cazuri să fie raportate în zilele următoare“, au declarat oficialii OMS într-un comunicat.

În SUA, copiii care au manifestat simptomele hepatice au vârste cuprinse între 1 și 6 ani și oficialii raportează că au fost necesare două transplanturi hepatice. Cazurile din Europa se află într-un interval de vârstă similar, dar există și copii mai mari, au declarat oficialii OMS.

 

 

 

Continuarea materialului pe platforma specializată Hepat.ro