Material realizat cu sprijinul locotenent colonel asist. univ. dr. Valeriu Gheorghiță, medic primar boli infecțioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”

Într-un efort disperat de a căuta tratamente eficiente pentru COVID-19, un medicament generic folosit în general de reumatologi și dermatologi pentru a trata afecțiuni autoimune, au intrat în lumina reflectoarelor. Studiile în ceea ce privește eficiența sa, dar și eficiența combinării cu azitromicină sunt, deocamdată, contradictorii. Locotenent colonel asist. univ. dr. Valeriu Gheorghiță, medic primar boli infecțioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” și coordonator la nivelul unității al politicii de utilizare a tratamentului cu antibiotice a oferit  pentru RoHealthReview.ro și Sănătatea.TV explicații în acest sens.

Explicații privind utilizarea hidroxiclorochinei în tratamentul pentru COVID-19

Hidroxiclorochina (HCQ), este un derivat de clorochină, aprobat pentru profilaxia malariei și pentru tratamentul anumitor boli autoinflamatorii precum poliartrita reumatoidă și lupusul eritematos sistemic. Mecanismul de acțiune al HQ în infecția cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), este încă incomplet definit, dar are la bază o serie de date in vitro care au demonstrat un potențial efect antiviral direct prin mecanisme care previn intrarea virusului în celula țintă și interferența cu anumite etape postfuziune membranară prin modificarea pH-ului membranelor celulare și inhibiția acidifierii endozomilor.

 

Materialul integral pe www.rohealhreview.ro.