Numărul paturilor de spital din judeţul Maramureş va fi redus cu 383, adică de la 3.234 la 2.851. Măsura va intra în vigoare la 30 de zile de la primirea de către direcţiile de sănătate publică a ordinului Ministerului Sănătăţii, respectiv 14 iulie.
”Această reducere s-a făcut pe baza evaluării pe care am realizat-o toţi managerii de spitale. Ministerul a venit cu propunerea. Noi am fost puşi în faţa unui fapt împlinit. Am luat legătura apoi cu toţi directorii de spitale din judeţ şi i-am întrebat câte paturi pot să reducă”, a declarat miercuri directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, Rareş Pop.
Pe de altă parte, sindicaliştii din sănătate condamnă vehement decizia de reducere a numărului paturilor din spitale. ‘Principiul în sine este incalificabil. Nu pot să justific nicicum faptul că după ce transferă managementul spitalelor către autorităţile locale, ei vin şi reduc din paturi. Cum vine asta? Adică după ce ţi-am vândut o vacă mai merg eu să ţi-o mulg? Această manieră de a rezolva lucrurile îi descalifică pe cei din minister’, a afirmat preşedintele Sindicatului Sanitas Maramureş, Mircea Ciocan.
El acuză reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş că au ascuns aceste cifre, propuse chiar de ei şi că măsurile luate vor crea un adevărat haos în sistem. ‘Este o operă mizerabilă a celor de la Direcţia de Sănătate Publică Maramureş, care au ţinut ascuns acest număr, în ciuda demersurilor pe care noi le-am făcut pentru a afla numărul de paturi care urmează a fi reduse. De la ei a venit propunerea. Chiar am aflat că iniţial era vorba despre 417 paturi. Sunt spitale unde, dacă se va face aceasta reducere, vor fi serioase probleme în ceea ce priveşte efectuarea serviciilor contractate cu Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş”, a susţinut Ciocan.
Liderul sindical a exemplificat cu Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare, unde, a arătat el, se desfiinţează, practic, secţiile de chirurgie toracică, pediatrie şi reanimare, care vor fi transferate la Spitalul Judeţean Baia Mare. „Acest lucru va provoca spitalului un prejudiciu lunar de 2,8 miliarde de lei vechi. Ceea ce înseamnă că o parte din personal va trebui să fie disponibilizat, circa 35-40 persoane. Şi la Spitalul orăşenesc din Cavnic vor fi probleme. Acolo se desfiinţează retroactiv, de la 1 iunie, secţia Interne, care are 40 de paturi. Sunt nişte aberaţii făcute cu girul DSP Maramureş’, a declarat Mircea Ciocan. De la 1 iulie, Consiliul Judeţean Maramureş preia în administraţie trei spitale din municipiul Baia Mare, considerate ca cele mai importante şi solicitate unităţi medicale judeţene. AGERPRES
- COVID-19
- EVENIMENTE
- ASOCIAŢII DE PACIENŢI
- CAS
- CLINICI PRIVATE
- DSP
- FARMA
- INSTITUŢII
- LEGISLAŢIE
- MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
- ORGANIZAŢII
- SPITALE
- PREVENŢIE
- INOVAŢIE
- COMUNITĂŢI PROFESIONALE
- ATI
- Boli Infecţioase
- Boli Rare
- Cardiologie
- Chirurgie
- Dermatologie
- Diabet
- Endocrinologie
- Epidemiologie
- Estetica medicala
- Gastroenterologie
- Genetica
- Ginecologie
- Hematologie
- Hemofilie
- Hepatite
- HIV
- Medicina de familie
- Neurologie
- Nefrologie
- Nutritie
- Obezitate
- Oncologie
- Ortopedie
- Pediatrie
- Pneumologie
- Radiologie
- Stomatologie
- Transplant
- Tromboza
- Urologie
- COMPANII
Selectați Pagina