telephone.jpgNumărul de telefon gratuit 0800.801.805, lansat pe 12 iunie pentru ca pacienţii nemultumiţi de felul în care sunt trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău să poată face uşor şi eficient o sesizare directă conducerii acestei unităţi medicale, a rămas, încă, nefolosit.

,,Până luni, s-au înregistrat doar cele 25 de apeluri-test efectuate pentru a vedea dacă numărul functionează, asta în ciuda fluturaşilor şi anunţurilor prin presa locală ori instalate pe toate coridoarele spitalului”, a declarat Lucian Şova, preşedintele Consiliului de Administraţie al SJU.

Potrivit acestuia, motivele care stau la baza neutilizării numărului gratuit ar fi ,,ineditul unui asemenea serviciu, fapt ce creează încă o stare de neîncredere în rândul pacienţilor ori rudelor acestora în ceea ce priveşte rezolvarea doleanţelor formulate. Am aflat, vorbind cu bolnavii şi frica acestora că ar putea fi trataţi mai rău de către personalul medical reclamat”.

,,Nu renunţăm la iniţiativă şi vom începe o nouă campanie de informare, astfel încât băcăuanii să ştie că apelurile primite pe linia telverde vor fi înregistrate şi monitorizate, reclamaţiile lor urmând să fie soluţionate cu promptitudine, dându-le asigurări că vom supraveghea, direct, calitatea actului medical în ceea ce îi priveşte”, a precizat Lucian Şova.

Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, instituţie în administrarea căreia se află SJU, a declarat luni, pentru Agerpres, că săptămânal va analiza cu administratorii spitalului ,,lista cuprinzând cele mai semnificative mesaje înregistrate pe telverde referitoare la comportamentul angajaţilor din spital, dar şi la calitatea serviciilor medicale” şi va dispune ,, cu maximă promptitudine măsurile şi acţiunile ce se impun”.

,,Voi supraveghea personal, de acum, activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău pentru că mi se pare de neconceput ca pe fondul problemelor, reale ori artificiale din sistem, oamenii bolnavi să fie neglijaţi sau lăsaţi singuri cu durerile lor”, a mai precizat Benea. AGERPRES