Numărul cazurilor de gripă înregistrate în ultima săptămână la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Giurgiu s-a redus la 50, faţă de 121 de cazuri înregistrate în săptămâna anterioară, a declarat, pentru AGERPRES, managerul unităţii medicale, Dragoş Chivu.

„Din totalul prezentărilor la UPU un număr de 72 de adulţi şi 54 de copii au prezentat viroze respiratorii, iar din totalul de 126 de prezentări, 33 de cazuri au rămas internate. Cu gripă s-au prezentat 17 adulţi şi 33 de copii, iar din total de 50 de cazuri, opt au necesitat internarea. Dacă la viroze respiratorii numărul cazurilor a rămas relativ constant faţă de săptămâna trecută, când au fost 115 cazuri, la gripă numărul cazurilor s-a redus la mai mult de jumătate, astfel încât faţă de 121 de cazuri de gripă înregistrate la UPU săptămâna trecută, în această săptămână au fost doar 50 de cazuri. Au mai fost şi zece cazuri de COVID-19 în ultima săptămână de zile, dintre care opt adulţi şi doi copii, dar niciun caz nu a necesitat internarea”, a precizat managerul Dragoş Chivu.

Pe de altă parte, acesta a mai arătat că din cele 1.008 de persoane care s-au prezentat la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu în ultima săptămână, nu mai puţin „83 la sută dintre cazuri nu au reprezentat neapărat o urgenţă” şi ar fi putut fi analizate şi de medicii de familie. AGERPRES