Bolnavii de cancer reprezintă un grup vulnerabil pentru Covid-19. Un studiu american a scos la iveală o rată de deces de cinci ori mai mare în rândul pacienților cu cancer cu vârsta sub 50 de ani comparativ cu cei din aceeași categorie de vârstă fără cancer. Recent, Societatea Română de Cardiologie a precizat că între 10% și 12% dintre infecțiile cu SARS-CoV-2 se datorează bolilor cardiovasculare, în timp ce cancerul este implicat în 6% dintre aceste cazuri.

Chiar dacă rata de mortalitate cea mai mare este înregistrată la pacienții cardiaci, nu se poate neglija procentul atribuit bolilor oncologice, sunt de părere medicii oncologi.

Conf. univ. dr. Dana Lucia Stănculeanu, șefa Clinicii Oncologie Medicală I din cadrul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” București și președinte al Comitetului Director al Societății Naționale de Oncologie Medicală din România (SNOMR), a atras atenția că pacienții oncologici sunt la risc vital, atât din cauza patologiei de fond, cât și din cauza amenințării cu SARS-CoV-2.

 

Materialul integral pe www.360medical.ro.