renault_clio_2013.jpgCapitalizand atuurile intrinseci ale lui Clio – o masina extrem de versatila in viata de zi cu zi – Renault a lansat noua generatie, Clio 4, ce aduce in prim plan puterea de seductie si pasiunea.

Promisiunea de inovatie continua exprimata de semnatura de brand Renault, „Drive the change”, este reflectata foarte puternic de noul Clio. Astfel, Renault Clio 4 deschide un nou capitol in materie de design, marcat de influenta lui Laurens van den Acker. Inspirat de prototipul DeZir, designul noului Clio se remarca prin forma fluida si liniile curbe, care emana caldura si senzualitate.

Noua generatie Clio propune o serie de evolutii importante fata de modelul precedent si se evidentiaza prin urmatoarele caracteristici:

Stilul senzual si emotional, bazat pe noua identitate vizuala Renault

Parte frontala valorizata de o sigla proeminenta, pozitionata vertical.

Silueta de coupe aplicata unei caroserii cu cinci usi.

Mai mult dinamism si personalitate cu o garda la sol mai joasa, un ecartament mai mare, roti plasate cat mai spre „exteriorul” caroseriei si reducerea spatiului dintre roti si pasajele rotilor.

Interiorul completeaza coerent stilul exterior, prin elemente ca: designul plansei de bord care aminteste de aripa unui avion, consola centrala multimedia cu o pozitionare optimizata, gama de culori propuse, vitezometrul cu afisaj digital.

Multiplele posibilitati de personalizare:

La exterior: carcasele oglinzilor retrovizoare exterioare, calandrul, bara spate, elementele de protectie a portierelor, culorile jantelor si plafonul.

La interior: plansa de bord, panourile usilor, volanul, manerele interioare ale usilor, conturul aeratoarelor, tapiteria si covorasele.

Gama de dotari fara precedent pentru segmentul din care face parte:

Card de acces si demaraj, standard pentru toata gama

ESP si Hill Start Assist, standard pentru toate versiunile

Faruri de zi LED, standard pentru toate versiunile

Geamuri electrice fata si oglinzi electrice, standard pentru toate versiunile

– Radio Bluetooth dotat cu sistemul inteligent Renault Bass Reflex, in premiera mondiala

– Sistemul MEDIA NAV, cu ecran tactil de 7 inch (18 cm), disponibil in serie pentru doua niveluri de echipare din trei

Gama de motorizari care vizeaza leadership-ul pe piata in ceea ce priveste consumul si emisiile de CO2, cu:

Noul motor in 3 cilindri pe benzina: Energy TCe 90 Stop & Start (consum mixt 4,5 l / 100 km si 105 g CO2 / km)

Motorul Energy dCi 90 Stop & Start (consum mixt 3,6 l / 100 km si 93 g CO2 / km)

Modelul performeaza la capitolul siguranta activa si pasiva, obtinand 5 stele la crash testele Euro NCAP, in conditiile in care criteriile de evaluare au devenit mai stricte decat in anii precedenti. Proiectat cu rigurozitate, Noul Clio este fabricat la cele mai exigente standarde de calitate Renault.

Noul Clio obtine trofeul Volanul de aur 2012, editia europeana, la categoria „Masini de clasa mica”. Premiul este acordat de revistele BILD am SONNTAG si AutoBILD. Juriul este format din cei 73 de milioane de cititori ai acestor reviste, jurnalisti din redactiile publicatiilor, piloti si celebritati.

Gama Clio 4 cuprinde trei versiuni de echipare, Authentique, Expression, Dynamique si patru motorizari: 1,2 16V 75 CP / Energy TCe 90 (benzina) si 1,5 dCi 75 CP / Energy dCi 90 (diesel).

Printre echipamentele standard regasim: airbaguri frontale si laterale cap-torace pentru sofer si pasager, ESP (controlul traiectoriei) cu HSA (asistenta la urcarea in panta), tempomat-limitator de viteza (Cruise Control), faruri de zi LED, card de acces si demaraj al vehiculului, oglinzi retrovizoare reglabile si degivrante electric.

Preturile de lista pornesc de la 10.200 euro (inclusiv TVA), pentru versiunea de intrare in gama, Authentique 1,2 16V 75 CP si ajung pana la 14.500 euro (inclusiv TVA) pentru versiunea Dynamique Energy dCi 90.

Noul Clio poate fi descoperit online, pe www.renault.ro
si pe site-ul dedicat, accesibil la adresa www.clio.renault.ro, precum si pe m.renault.ro.

Despre Renault

Prezent pe toate continentele, cu peste 30 de situri industriale si 18.000 de situri comerciale in 118 tari, Renault dezvolta, produce si comercializeaza o gama larga de vehicule inovante, sigure, in spiritul respectului pentru mediul inconjurator. Prin marcile asociate Dacia si Renault Samsung Motors, dar si partenerul sau strategic, AvtoVaz, Renault isi continua strategia de crestere rentabila. Renault are 128.000 de colaboratori si a comercializat peste 2,7 milioane de vehicule in intreaga lume in 2011. De 10 ani, Renault este marca nr. 1 in Europa pentru vanzarile de vehicule comerciale.

Despre Renault Clio

Lansat in 1990, Clio aniverseaza 22 de ani de succes cu 11,5 milioane de unitati vandute in peste 115 tari. Inca de la singurul vehicul din segmentul sau care a obtinut de doua ori titlul de masina anului, in 1991 si 2006 si primul model din segment care a obtinut 4 stele la crash-testele de siguranta EuroNCAP (Clio 2), apoi 5 stele EuroNCAP (Clio 3).