Noul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, Alexandru Filimon, a semnat, pe 11 ianuarie, contractul de management după concursul câştigat în luna decembrie, la care a fost singurul participant.

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a scris pe facebook că aşteaptă de la noul manager ca pacienţii spitalului să fie în siguranţă.

„Îmi doresc din tot sufletul să fie un început de bun augur şi prin eforturile pe care le va depune domnul Alexandru Filimon, susţinut de colegii săi din echipa managerială şi ai Consiliului de Administraţie, spitalul din Piatra Neamţ va funcţiona cât mai bine şi va deveni ceea ce am vrut dintotdeauna – o unitate în care pacienţii se simt în siguranţă, iar cadrele medicale îşi desfăşoară activitatea în cele mai bune condiţii. De aproape un an traversăm o perioadă extrem de dificilă în domeniul sănătăţii, omenirea fiind cuprinsă de pandemia de coronavirus, dar sunt convins că într-un viitor destul de apropiat vom depăşi această încercare”, a spus Ionel Arsene.

Alexandru Filimon este al nouălea manager al SJU Piatra-Neamţ din ultimii nouă ani. Lucian Micu, predecesorul lui Alexandru Filimon, a demisionat după tragedia produsă pe 14 noiembrie 2020, în care 10 pacienţi internaţi la ATI au murit în urma unui incendiu. AGERPRES