Serviciile secrete americane au anunţat într-un comunicat că au ajuns la concluzia că noul coronavirus SARS-CoV-2 ”nu a fost creat de om şi nu a fost modificat genetic”.

Comunitatea serviciilor de informaţii a SUA încă încearcă ”să determine dacă epidemia a început printr-un contact cu animale infectate sau dacă ea a fost rezultatul unui accident în laboratorul de la Wuhan”, oraşul chinez aflat la originea pandemiei, se mai arată în textul transmis de Oficiul directorului serviciilor de informaţii naţionale (Office of Director of National Intelligence – ODNI).

Acest anunţ pare să contrazică teoriile conspiraţiei vehiculate de activişti anti-chinezi şi de unii susţinători ai preşedintelui american Donald Trump, care sugerează că noul coronavirus ar fi fost creat de cercetători chinezi într-un laborator guvernamental de arme biologice de unde acest virus ar fi scăpat.

Oficiali americani care au acces la analize şi rapoarte ale serviciilor secrete afirmă de mai multe săptămâni că ei nu cred în astfel de teorii ale conspiraţiei şi că mai degrabă virusul fie ar fi pătruns natural într-o piaţă de carne din Wuhan, fie ar fi fost scăpat dintr-unul din cele două laboratoare guvernamentale din acest oraş care efectuează cercetări civile asupra unor potenţiale pericole biologice. AGERPRES