Noua tendinţă din sănătate: apar teste de imunitate la Covid-19 de făcut acasă, cu preţuri între 50 şi 140 de lei

Testele pentru a depista dacă pacienţii au dezvoltat imu­ni­tate la noul coronavirus încep să se prefigureze ca o ade­vă­rată industrie, impor­tatorii acestor produse promovându-le în mediul online, dar şi în rândul farmaciştilor şi al distribuitorilor.

Preţurile variază între 50 şi 138 de lei, potrivit ofertelor analizate de ZF, iar procedura este similară cu cea de la testele pentru glicemie sau pentru sarcină.

Pacienţii au început deja să solicite în farmacii testele rapide pentru detectarea anticorpilor de Covid-19, ceea ce l-a determinat pe Paul Negoiţă, managerul farmaciilor Iris Pharm, să achiziţionize cinci seturi de astfel de teste.

„Le-am luat şi noi pentru că am avut solicitări, nu prea se găsesc deocamdată. Tipul acesta de boală produce efecte la nivel psihologic, în momentul în care afli de cineva că are coronavirus, ajungi să mimezi şi tu simptomele. Cred că vor fi mulţi care au dubii şi vor încerca testele. Cred că pentru o perioadă va fi o explozie a interesului pentru testele acestea. Testul va costa 70 de lei în medie‚“ a spus Paul Negoiţă pentru ZF.

 

 

 

Materialul integral pe www.zf.ro