Bosch este prima companie la nivel mondial ce a introdus în producţia de serie DRS MM5, o nouă familie de senzori care, printr-un singur modul de senzori, centralizează atât rata de giraţie, cât şi acceleraţia transversală şi longitudinală a autovehiculului.
În comparaţie cu modelul anterior, DRS MM3, noul grup de senzori este cu până la 60% mai mic, fapt ce simplifică în mod evident integrarea sa în autovehicul.
Noua familie de senzori micromecanici DRS MM5, dezvoltată de Bosch, înregistrează date pe care le pune la dispoziţia sistemelor de siguranţă şi asistenţă, cum ar fi programul electronic de stabilitate (ESP). Mai mult, varianta DRS MM5 este compatibilă cu seria DRS MM3 existentă în prezent pe piaţă şi, din acest motiv, poate fi utilizată fără aplicaţii costisitoare în proiectele de serie deja existente.
În ciuda dimensiunilor foarte mici, calitatea semnalului emis de DRS MM5 îndeplineşte cele mai ridicate exigenţe de dinamică şi precizie necesare unor sisteme precum ESP sau sistemului de asistare la pornirea în rampă (Hill Hold Control). Familia de senzori utilizează elemente de măsurare bazate pe micromecanica suprafeţelor, un proces de fabricaţie dezvoltat de Bosch, aceasta fiind şi prima companie care a aplicat acest principiu la nivel mondial.
Elementul de măsurare utilizat de senzorii de giraţie acţionează în conformitate cu principiul Coriolis, care se bazează pe forţa de inerţie a unei mase oscilante într-un sistem rotitor. Datorită frecvenţei de rezonanţă de 15 kHz şi a circuitului de acţionare şi de decodificare, senzorul de giraţie este foarte rezistent în faţa perturbărilor mecanice. Măsurarea acceleraţiei se realizează prin modificări capacitive ale structurilor micromecanice. Modulul avansat de senzori integrat în DRS MM5 garantează o precizie mare, abaterile fiind minore şi stabile, în funcţie de temperatură şi timp: pentru măsurarea acceleraţiei ± 0,1 g, pentru calcularea vitezei unghiulare de rotaţie în jurul axei verticale ±3 grade pe secundă. În plus, procesarea digitală, adaptează banda de frecvenţă a semnalului şi reduce zgomotul de fond.
Mai mult, senzorul integrează un concept de siguranţă şi de supraveghere. La fel ca şi la modelul anterior DRS MM3, acesta este utilizat pentru întregul lanţ de semnale: element de măsurare, sistem electronic de evaluare şi microcontroler. Pentru prima dată, semnalele senzorului pot fi transmise printr-o interfaţă CAN standard, cu o frecvenţă variabilă de actualizare a semnalului, care este integrată în modulul senzorului. De aceea, ele pot fi disponibile pentru toate celelalte funcţii şi sisteme existente în autovehicul.