Neurologi din întreaga lume se reunesc, în perioada 31 martie – 1 aprilie, la Poiana Braşov, la cea de-a şasea ediţie a unui eveniment dedicat tulburărilor comportamentului motor, pentru dezbateri pe tema unor soluţii inovatoare de diagnostic şi tratament în maladia Parkinson.

La evenimentul care va fi organizat de către Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) şi Societatea de Neurologie din România vor participa peste 300 de medici primari sau rezidenţi, 20 de speakeri de talie mondială din ţări precum Germania, Israel, Suedia, Olanda, UK, Slovacia, Italia şi România, care vor prezenta noi abordări în ceea ce priveşte diagnosticarea şi tratarea bolii Parkinson, aducând în dezbateri cele mai recente descoperiri ştiinţifice legate de această afecţiune.

„Ajuns la cea de-a şasea ediţie, Cursul Internaţional dedicat tulburărilor comportamentului motor reprezintă un etalon al reprezentării cercetării ştiinţifice medicale din domeniul neurologiei, abordările liderilor mondiali prezenţi la acest eveniment fiind de un real interes pentru întreaga comunitate medicală şi, în acelaşi timp, o recunoaştere, dar şi o carte de vizită pentru neurologia românească aflată de ani buni pe harta neurologiei şi cercetării ştiinţifice medicale mondiale”, a declarat directorul cursului, Cristian Falup-Pecurariu, de la Universitatea Transilvania Braşov.

Potrivit datelor oficiale, la scară mondială, peste 300.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu boala Parkinson, înregistrându-se o incidenţă de 10 la 100.000. În Europa sunt peste 1,5 milioane de pacienţi cu Parkinson, în întreaga lume numărul acestora fiind de aproximativ 6,5 milioane, din care aproximativ 1,7 milioane se află în China, în timp ce în SUA peste 50.000 de oameni sunt diagnosticaţi, în fiecare an, cu boala Parkinson. În România, ultimele statistici configurează 73.000 de pacienţi cu Parkinson, dintre care peste 8.100 sunt înregistraţi în Bucureşti. AGERPRES