card_sanatate2.jpgSistemul cardului de sănătate funcţionează corespunzător, a declarat marţi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care a adăugat că se fac toate eforturile ca lucrurile să fie în ordine, iar pacienţii să nu fie prejudiciaţi.

„Sistemul cardului funcţiona, normal că nu convine multora nici faptul că funcţionează, nici faptul că nu îl amânăm şi nici faptul că nu am uitat de el, aşa cum au făcut colegii din PNL care l-au uitat mulţi ani. (…) Unii sunt foarte supăraţi că acest card funcţionează şi practic toate acele servicii care erau decontate până acum din burtă vor trebui şi executate, în unele cazuri, sau nu vor fi plătite dacă nu vor fi făcute. Sistemul funcţionează corespunzător. Aici este vorba despre un sistem care are 15 milioane de asiguraţi. Se fac toate eforturile din partea administraţiei ca lucrurile să fie în ordine, ca pacienţii să nu fie prejudiciaţi”, a spus ministrul, la Palatul Parlamentului.

El a ţinut să răspundă şi ”anunţurilor alarmiste” privind blocarea sistemului timp de câteva zeci de minute. ”Dacă tot venim în fiecare zi cu anunţuri din ce în ce mai alarmiste că zece minute a fost blocat sistemul, în primul rând nu se poate să se blocheze zece minute”, a arătat ministrul Sănătăţii.
Întrebat despre limitarea exporturilor paralele de medicamente, Bănicioiu a spus că au fost introduse reglementări clare în acest sens. „Au fost nişte ordine de ministru emise anul trecut de limitare a exportului paralel pe anumite medicamente pe care noi le consideram deficitare şi care aţi văzut că nu au mai lipsit în perioada respectivă, au fost introduse sancţiuni. Au fost introduse sancţiuni care sunt consistente, până la pierderea licenţei de distribuţie”, a mai afirmat Bănicioiu. AGERPRES