paturi de spital.jpgLiderul de sindicat din Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” din Vâlcea, Ionuţ Rotaru, acuză existenţa mai multor nereguli grave în desfăşurarea activităţii la această unitate, pentru care, susţine el, responsabilă ar fi dr. Cornelia Vultur, directoarea spitalului.
Rotaru acuză „un tratament dictatorial” din partea directoarei acestei unităţi sanitare. „Limbajul doamnei lasă de dorit în relaţiile cu personalul angajat. Plus că situaţia cantinei a trenat foarte mult, au fost interese pentru a lua mâncare din alte părţi, când se putea foarte bine găti aici, în incinta spitalului” – a declarat liderul sindical marţi.

De asemenea, potrivit acestuia, câteva zeci de câini vagabonzi se plimbă liberi în perimetrul spitalului, constituind un real pericol.

„Problema câinilor este destul de gravă, o colegă de-a noastră a fost muşcată în salon de unul dintre aceste animale, foarte iubite de directorul centrului, dr. Cornelia Vultur. Tot dumneaei a recunoscut într-o şedinţă publică faptul că le-a făcut câinilor radiografii. Un alt aspect care mi se pare destul de grav este faptul că bolnavii contagioşi stau în saloane alături de pacienţi sănătoşi” – a susţinut Ionuţ Rotaru. Contactată telefonic de corespondentul AGERPRES, dr. Cornelia Vultur neagă aceste acuzaţii.


„Nu este nimic adevărat din cele afirmate. Nu sunt câini maidanezi liberi în curtea spitalului. În ceea ce priveşte radiografiile, este vorba doar de rugămintea unui prieten care avea un câine bolnav şi m-a rugat să îl ajut, dar contracost, am chitanţa. Mă surprinde şi faptul că sunt acuzată că nu m-aş implica în amenajarea unei cantine aici” – a declarat dr. Vultur. Potrivit acesteia, în campusul spitalului există o clădire de patrimoniu, pentru care deja au început demersurile de reabilitare şi transformare în cantină. În ceea ce priveşte faptul că la Spitalul TBC bolnavii contagioşi ar sta în aceleaşi saloane cu ceilalţi pacienţi, dr. Cornelia Vultur susţine că acest lucru este normal: „aici nu sunt pacienţi sănătoşi, este firesc, suntem spital”.

Luminiţa Apostolescu, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că este la curent cu problemele de la Spitalul de Pneumoftiziologie. „Multe dintre probleme s-au remediat. Noi am încercat să fim o parte de mediere între sindicat şi conducere. În problema câinilor vagabonzi una dintre cauze o reprezintă împrejmuirea spitalului, care permite acestor animale să îşi găsească adăpost şi hrană acolo. Nu doar conducerea spitalului este ataşată de aceste animale, ci şi o parte din personal şi chiar şi pacienţi, care îi hrănesc. Dar nu este normal şi am cerut eliminarea câinilor din perimetrul spitalului” – a precizat Apostolescu. Cu privire la cantină, directorul DSP Vâlcea a declarat că se încearcă identificarea unor soluţii pentru amenajarea la un cost redus a clădirii de patrimoniu din campus, pentru a fi compartimentată cu circuite separate, în conformitate cu legislaţia în vigoare. „În prezent, mâncarea este adusă din afara spitalului, dar sperăm că în cel mai scurt timp se vor aranja lucrurile pentru ca hrana să fie preparată în spital”, a spus şefa DSP Vâlcea. AGERPRES