Aparatul de testare moleculară real-time PCR pentru Covid-19, achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, cu fonduri de la Consiliul Judeţean, a ajuns, vineri, la unitatea sanitară.

Probele prelevate de la locuitorii judeţului vor putea fi analizate începând de săptămâna viitoare, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Neamţ remis AGERPRES.

„Odată cu sistemul PCR, au ajuns şi testele pentru confirmarea sau infirmarea infecţiei! De miercuri, 8 aprilie, vor fi făcute primele teste. Din 11 milioane de lei alocaţi de la bugetul judeţului cumpărăm cea mai importantă aparatură şi cele mai bune echipamente de protecţie, care să fie utilizate de sistemul medical nemţean în perioada pandemiei de coronavirus”, a declarat, în comunicatul de presă, preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ a fost declarat de către Ministerul Sănătăţii ca fiind Spital COVID-19, începând cu data de 31 martie.

Alte 2 aparate de testare Covid-19 urmează să fie achiziţionate în judeţ, unul la Spitalul Roman, cu fonduri din donaţii, şi al doilea la Spitalul Tîrgu Neamţ, cu fonduri de la primăria oraşului. AGERPRES