Narcis Cernea, Specialist în Nutriție: Alimentația sănătoasă poate fi o adevărată bucurie, dacă înveți să te joci cu ingredientele

Să mănânci sănătos nu este egal cu a mânca mâncare fără gust sau de regim, ba, din contră, îți poți transforma alimentația într-o adevărată bucurie, dacă înveți să te joci cu ingredientele. Și pare atât de ușor de pus în practică, dacă-l asculți pe Narcis Cernea, Specialist în Nutriție, fondatorul Centrului Online de Nutriție Personalizată Body Transformer.

”În peste 11 ani de când activez în domeniul sănătății, am întâlnit mii de oameni care aveau convingerea că alimentația sănătoasă nu le poate satisface plăcerile culinare. Totuși, după ce le ofeream câteva alternative absolut delicioase, dar sănătoase, la rețetele pe care ei le adorau, deja perspectiva lor se schimba și deschiderea spre un stil de viață sănătos era mai mare”, a explicat Cernea, pentru platforma DespreObezitate.ro.

Delicii… nutritive

Specialistul în nutriție a venit și cu un exemplu: mini tortulețul “pancakes cu iaurt grecesc, căpșuni și ciocolată neagră”, care nu conține zahăr rafinat, făină albă sau alte ingrediente nenutritive, ba, din contră, este foarte hrănitor și este alegerea ideală pentru a-ți începe ziua cu zâmbetul pe buze, dacă îți plac alimentele dulci, chiar și atunci când obiectivul tău este să slăbești.

Cum se prepară: blatul se face dintr-un albuș de ou, o banană mică pasată, 1-2 lingurițe faină de năut și se prepară pe o tigaie antiaderentă fără ulei, astfel încât să iasă 3 mini clătite puțin mai groase decât cele clasice. Se pune o clatită pe farfurie, se adaugă peste ea iaurt grecesc și felii subțiri de căpșuni, după care se acoperă cu o altă clătită și se repetă procedura, până când se termină ingredientele. Se acoperă mini tortulețul cu iaurt grecesc, câteva felii de capșuni și se rade ciocolata neagră peste ele. Rezultatul: ”Un adevărat festin de sănătate și gust bun.”

 

Continuarea materialului pe platforma specializata Despreobezitate.ro

VIDEO

Infografic

Interviu

Preventie

CALENDAR EVENIMENTE

Eventsmax