Cea mai modernă bază de învăţământ stomatologic din ţară, Centrul Integrat de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureş, a anunţat că ambulatoriul de specialitate medicină dentară a devenit furnizor de servicii medicale stomatologice, după ce a intrat în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).

Potrivit blogului UMFST Târgu Mureş, procedurile stomatologice care se efectuează de acum în cadrul ambulatoriului de specialitate medicină dentară vor fi decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate, în limita unui plafon lunar maximal.

„Cine poate beneficia de aceste servicii stomatologice decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate? Copiii şi tinerii cu vârsta de până la 18 ani beneficiază de decontarea integrală a tratamentelor cuprinse în ‘pachetul de servicii medicale de bază’ pentru medicina dentară. De asemenea, pacienţii cu vârsta peste 18 ani beneficiază de decontarea integrală de către CAS a tratamentelor de urgenţă, iar restul tratamentelor cuprinse în ‘pachetul de servicii medicale de bază’ sunt decontate în proporţie de 60% de către CAS. Persoanele care beneficiază de legi speciale au toate procedurile cuprinse în ‘pachetul de servicii medicale de bază’ decontate integral de către CAS”, se precizează pe blogul UMFST Târgu Mureş.

Facultatea de Medicină Dentară din Târgu Mureş deţine cea mai modernă bază de învăţământ stomatologic din România, iar disciplinele de specialitate stomatologică, care au ponderea a 2/3 din totalul materiilor pe care studentul de la Medicină Dentară le parcurge în întreg ciclul de licenţă, se desfăşoară în Centrul Integrat de Medicină Dentară (CIMD) şi în Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială.

Centrul Integrat de Medicină Dentară deţine amfiteatre modulare, săli de seminar, compartimentul Triaj al pacienţilor, un compartiment de radiologie, laboratorul de tehnică dentară, o sală de simulare, iar zona destinată exclusiv activităţii clinice a studenţilor şi medicilor rezidenţi este dotată cu 84 de unituri dentare şi cuprinde 4 clinici organizate pe specialităţi stomatologice.

Centrul Integrat de Medicină Dentară al UMFST Târgu Mureş deţine aparatură şi tehnologie de ultimă generaţie în domeniul radiologiei dentare, asigurând pacienţilor servicii imagistice complexe. AGERPRES