roseff_logo.jpgPe 21 august, la Hotel Dumbrava din Bacău a avut loc evenimentul regional intitulat „Identificarea și finanțarea măsurilor de eficiență energetică pentru creșterea profitabilității IMM-urilor”, organizat în cadrul Programului BERD – „Facilitate de Finanțare a Energiei Durabile pentru IMM-urile din Romania (RoSEFF)”.

Evenimentul face parte dintr-un program de promovare a eficienței energetice la nivel național, reunind companii private din județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui și experți din domeniul dezvoltării durabile, interesați să identifice, în cadrul discuțiilor, oportunități de dezvoltare a afacerilor și creșterea profitabilității companiilor prin finanțarea și implementarea măsurilor de eficiență energetică.

La eveniment au participat aproximativ 30 de persoane, reprezentanţi ai IMM-urilor din Bacau şi zona Moldova. În cadrul evenimentului au fost dezbătute subiecte de larg interes pe marginea finanțării investițiilor în eficiență energetică: „Eficiența energetică un trend sau o necesitate?”, „Identificarea măsurilor de eficiență energetică, în scopul reducerii costurilor cu utilitățile, îmbunătățirea productivității și creșterea profitabilității”, „Ce este RoSEFF și cum funcționează?”, „Cum au reușit alte companii – Studii de caz” .

Programul continuă cu urmatorul eveniment ce va avea loc la Arad, in 25 septembrie 2013. Mai multe detalii referitoare la agenda evenimentului şi temele de discuție pot fi găsite www.seff.ro/news-events.html.

Companiile interesate de obținerea finanțărilor necesare reducerii costurilor de producție și creșterii competitivității pe piața internă și externă pot aplica pentru Programul RoSEFF, facilitate ce oferă un pachet atractiv de finanțare din surse BERD, consultanță gratuită și granturi din surse UE. Pentru mai multe informații accesați site-ul facilității www.seff.ro.

RoSEFF – „Facilitate de Finanțare a Energiei Durabile pentru IMM din România” este un program de finanțare în valoare de 60 de milioane de euro, dezvoltat de BERD și Uniunea Europeană (UE). Acesta se adresează întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-urilor) pentru investiții în eficiență energetică și soluții de producere a energiei utilizând surse regenerabile.

RoSEFF este o alternativă rapidă la finanțările din fonduri structurale. Analiza tehnică de eligibilitate durează mai puțin de o zi pentru investiții mici și simple și mai puțin de o lună pentru investiții mari sau complexe. Finanțarea necesară este oferită la demararea investiției, procesul de implementare a proiectelor nu este supus procedurilor de achiziție publică, iar la final clientul va primi un grant (bani cu titlu gratuit primiți de la UE) de maxim 15% din suma împrumutată.