Managerul Spitalului „Elias”, Mugur Ardelean, a declarat că situaţia este una dific ilă în această perioadă a pandemiei, însă, pacienţii trebuie să primească îngrijirile adecvate şi să beneficieze de serviciile medicilor şi asistenţilor medicali de care au nevoie.

„Trebuie să facem faţă afluxului deocamdată crescut de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, dar şi urgenţelor care, în mod obişnuit, solicită asistenţă de specialitate la spital şi aici este o dificultate pentru că trebuie să găsim resurse de toate categoriile pornind de la paturi de spital, de la infrastructura care permite îngrijirea bolnavului şi terminând cu personalul necesar, pentru ca toţi aceşti pacienţi să primească îngrijirile adecvate. Nu este suficient să duci la el un rezident de an mic şi să îi spui: ‘Ţi-am trimis doctor şi gata eşti îngrijit, ce mai vrei?’. Pacientul trebuie să aibă medicul de care are nevoie, asistentele specializate de care are nevoie şi echipamentele medicale şi medicamentele de care are nevoie”, a susţinut medicul, la cea de-a III-a ediţie a videoconferinţei „Sănătate şi FARMA – Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”, organizată de Grupul de presă Bursa.

El a spus că situaţia în spital în acest moment al pandemiei cu noul coronavirus este una dificilă. „Situaţia este dificilă. Încercăm că trecem prin aceste săptămâni, sper eu, de foc, sper că nu vor fi luni de foc şi intenţia este să avem o rată de succes cât mai mare în îngrijirea tuturor pacienţilor. Nu mă refer numai la pacienţii COVID. (…) Avem o grămadă de alţi pacienţi în afară de pacienţii COVID. Pacienţii care se află în atenţia spitalului pentru o afecţiune mai degrabă cronică pot fi urmăriţi fie în ambulator deşi, din păcate, ambulatoriul nu poate funcţiona cu toate pânzele sus în acest moment, din motive de circuite şi din motive de acces al omului de pe stradă direct în spital, dar această categorie de pacienţi poate fi urmărită fie prin ambulator, fie prin telemedicină”, a mai afirmat medicul. AGERPRES