Misiunea conducerii militare din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu s-a încheiat, după 10 luni de la instalare, a informat, marţi, Instituţia Prefectului, care a adăugat că a solicitat Ministerului Sănătăţii să facă demersurile pentru a asigura o conducere
instituţiei.

„Vă informăm că misiunea conducerii militare în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu s-a încheiat, după aproximativ 10 luni de la începerea acesteia. Ţinând cont de necesitatea asigurăriiunei conduceri, pentru buna organizare şi funcţionare a instituţiei, mai ales în  contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19, Instituţia Prefectului judeţul Sibiu a solicitat, printr-o adresă scrisă, Ministerului Sănătăţii să întreprindă toate demersurile necesare pentru asigurarea în cel mai scurt timp a continuităţii actului de conducere a Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu. Pe această cale, Instituţia Prefectului judeţul Sibiu, aduce mulţumiri conducerii militare pentru implicarea, seriozitatea şi sprijinul acordat în tot acest timp”, se afirmă într-o informare de presă transmis marţi de către Instituţia Prefectului judeţului Sibiu.

DSP Sibiu a fost condusă de un militar din noiembrie 2020, perioadă în care judeţul şi municipiul reşedinţă ajunseseră pe primul loc în ţară la rata de infectare cu COVID-19. Medicul colonel Daniel Chelcea, care a fost numit interimar la conducerea DSP, este şi directorul medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Sibiu.

Cei de la USR PLUS au cerut în 2020 conducere militară la DSP Sibiu şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, nemulţumiţi de foştii directori. Şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu a fost condus, din noiembrie 2020, de un medic militar infecţionist, însă în prezent are un director general interimar numit de către Consiliul Judeţean.

În luna februarie a acestui an, preşedintele filialei judeţene a USR Sibiu, consilierul judeţean Adrian Echert, a solicitat încetarea conducerii militare a DSP şi organizarea de concursuri „pe bune” în instituţii.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, declara, în luna iunie, că menţine conducerea militară la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), pe criterii de continuitate şi eficienţă.

„Consider că este important să avem continuitate şi consider că o conducere eficientă merită să aibă ocazia să pună umărul şi să ne ajute să trecem peste această perioadă. Evident că trebuie să ne coordonăm şi cu Ministerul Apărării Naţionale, trebuie să ne asigurăm şi de disponibilitatea domnului doctor pentru acest lucru. Eu am preluat această conducere (militară a DSP Sibiu – n.r.) şi consider că acolo unde nu sunt probleme de funcţionare şi aici nu cred că am avut probleme deosebite sau nu probleme care să ajungă la urechile Ministerului Sănătăţii, nu văd de ce aş schimba un lucru care merge acum. Dar în perspectivă, în lunile următoare, dorim să revedem organigramele şi structurile tuturor direcţiilor de sănătate publică din ţară, iar acolo unde avem posturi vacante să le scoatem la concurs”, a afirmat atunci ministrul Mihăilă. AGERPRES