ciocan_mircea.jpgVicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Mircea Ciocan, a declarat joi după şedinţa comisiei în care s-a dezbătut proiectul legii salarizării în domeniu, că discuţiile s-au îndepărtat de obiectivul iniţial al Federaţiei, care a propus reglementarea sectorială a tuturor categoriilor din sistem iar pentru 2014, asigurarea unei minime creşteri salariale pentru toţi angajaţii.

„Cei din Ministerul Sănătăţii consideră că trebuie să fie un sistem salarial diferenţiat în funcţie de nivelul de performanţă al fiecăruia. În această situaţie, există un procent foarte mic, o elită de numai 1%”, a spus preşedintele Federaţiei Sanitas.

Ciocan a adăugat că se pune sub semnul întrebării participarea reprezentanţilor Sanitas în comisia constituită la nivelul Ministerului Sănătăţii, urmând să se discute în cadrul federaţiei dacă mai este necesară sau nu prezenţa acestora. În opinia sa, reprezentarea în continuare a Sanitas în această comisie ar însemna că se acordă „girul tacit” unei legi care nu aduce nimic în sistemul sanitar. AGERPRES