achimas_cadariu1.jpgMinistrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a afirmat la Bucharest Forum / Keystone Projects, organizat de Institutul Aspen România, că trebuie reduse poverile financiare care apasă sistemul de sănătate şi să fie stimulată crearea de centre sanitare.

În cadrul forumului, ministrul a arătat că viziunea pentru sistemele de sănătate din mediul urban trebuie să fie diferită faţă de cea naţională şi reorientată către valori şi rezultate, să fie implicaţi mai mulţi factori din sistemul public şi privat.

„Avem nevoie de o infrastructură verde pentru a asigura aer curat în zona oraşelor. (…) Un exemplu ar fi Toronto, care are 700 de parcuri iar rata diabetului a scăzut în jurul acestora pentru că oamenii pot face mişcare. Sau Los Angeles, unde a fost redus accentul pus pe centrele de urgenţă şi au fost create centre de asistenţă primară, incluse într-un sistem bine coordonat în comunitate”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Bucharest Forum / Keystone Projects face parte din seria de evenimente organizate de Institutul Aspen România, la împlinirea a 10 ani de activitate.

Iniţiativa sprijină crearea unei viziuni de dezvoltare pe termen lung a României şi procesele de elaborare a unor politici publice sustenabile şi inovative. Evenimentul vizează proiectele capitale pentru valorificarea poziţiei geografice a ţării şi conectarea cu principalele coridoare de comerţ, transport şi energie din regiune şi Europa, precum şi dezvoltarea urbană şi metropolitană. AGERPRES