falticeni_spital.jpgMinistrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a promis, joi, la Fălticeni că va fi asigurată finanţarea noului spital municipal din localitate, astfel încât lucrările demarate de mai bine de 20 de ani să fie finalizate. Bănicioiu a vizitat şantierul noului spital şi a constatat că ritmul de execuţie este bun, stadiul de execuţie a lucrărilor fiind de peste 75%.

Constructorul a precizat că investiţia la noul spital poate fi încheiată în vara anului viitor, necesarul de finanţare fiind de aproximativ 15 milioane de lei. Ministrul Sănătăţii a subliniat că aşteaptă o estimare de la constructor a sumei pe care ar putea să o folosească până la sfârşitul acestui an pentru a face demersurile de finanţare, astfel încât să nu rămână cu banii necheltuiţi şi să-i piardă. Totodată, Vlad Morariu, directorul Spitalului Fălticeni, a spus că dotarea cu echipamente şi aparatură medicală se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro.

Bănicioiu a făcut o primă vizită pe şantierul noului spital municipal în luna mai a acestui an. Lucrările la acest obiectiv au demarat în 1991, dar au fost întrerupte de mai multe ori din lipsa finanţării.
Bănicioiu a spus că, din 2012 şi până în prezent, Guvernul Ponta a alocat 28 de milioane de lei pentru această investiţie şi a promis că se va finaliza anul viitor.

Spitalul din Fălticeni va deservi o populaţie de peste 150.000 de locuitori din municipiu şi din zonele limitrofe, degrevând în acest fel activitatea spitalului judeţean supraaglomerat de solicitări. AGERPRES