Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut tuturor şefilor de autorităţi locale să revizuiască adeverinţele eliberate în ultima lună pentru înfiinţarea de farmacii în centrele comerciale de mare suprafaţă, informează un comunicat remis miercuri.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au sesizat că, în ultima perioadă, numărul cererilor pentru înfiinţarea de farmacii, prin excepţie, în centrele comerciale de mare suprafaţă, a crescut semnificativ.

Ministerul Sănătăţii a solicitat ca, în termen de 60 de zile, autorităţile locale să reanalizeze toate adeverinţele pe care le-au eliberat în ultima lună, să verifice la faţa locului dacă adresele înscrise pe aceste documente corespund cu cele ale unor centre comerciale, având în vedere că pe majoritatea sunt trecute numere de blocuri, şi să transmită rezultatele la Ministerul Sănătăţii.


”Este suspect că, după ce am anunţat condiţiile noii Legi a farmaciei, conform cărora se elimină excepţia înfiinţării farmaciilor în centre comerciale, gări şi aerogări, la Ministerul Sănătăţii au fost înregistrate peste 50 de cereri, practic numărul s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Experţii noştri au analizat dosarele şi în mai toate adeverinţele eliberate de primării au fost găsite numere de blocuri care, credem noi, că nu au cum să deţină adresă comună cu centrele comerciale de mare suprafaţă”, a declarat ministrul Sănătăţii.


Ministerul Sănătăţii solicită autorităţilor administraţiei publice locale să dea dovadă de responsabilitate în emiterea acestor documente care atestă dovada că farmacia care se va înfiinţa se află într-un centru comercial, conform legislaţiei în vigoare în prezent.AGERPRES