Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, a declarat ca se afla in dezbatere publica un proiect de hotarare de guvern care urmareste introducerea salarizarii medicilor in functie de perfomante.
„Intr-o unitate publica, cum e spitalul, cel care aduce venituri este medicul. Daca acel medic aduce venituri mai multe prin prezenta activa in sectie, prin grad de complexitate a lucrarilor pe care le face, prin implicare suficienta, atunci acea sectie are garantat faptul ca isi indeplineste indicatorii pe care i-a contractat si, in al doilea rand, are sansa sa aduca o serie de venituri suplimentare”, a spus ministrul.

Nicolaescu a aratat ca, daca aduce venituri suplimentare, inseamna ca sectia va trai mai bine, iar cei care aduc venituri vor castiga mai mult. „Si atunci, am gandit acest sistem ca medicii care isi indeplinesc 100% fisa postului, atributiile de serviciu, dar depasesc aceste planificari facute cu sefii de sectii, pot primi pana la 50% venit suplimentar la salarii”, a subliniat Eugen Nicolaescu.

Acesta a afirmat ca, daca medicii reusesc sa aduca pacienti si sa faca operatiuni mai complicate si mai bine platite decat cele planificate, atunci din veniturile suplimentare sectiile le pot plati 100% peste salariu.

„Cei care nu isi indeplinesc atributiile de serviciu pot fi penalizati cu pana la 50% din salariu. Cred ca o asemenea abordare inseamna o implicare mai corecta, mai consistenta a medicilor in sectiile in care isi desfasoara activitatea”, a mai spus ministrul Sanatatii.