banu-cristian.jpgMinistrul Sanatatii, Ion Bazac, nu a revenit asupra deciziei in cazul managerului Cristian Banu. Din cauza intrarii acestuia in concediu medical, conform legii in vigoare, ordinul de demitere va fi pus in aplicare odata cu revenirea domnului Banu la serviciu, precizeaza Ministerul Sanatatii(MS).

In acest timp, reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate vor verifica, la cererea ministrului Sanatatii, corectitudinea modului in care i-a fost acordat lui Cristian Banu acest concediu medical, avand in vedere ca acesta a participat la mai multe emisiuni de televiziune, a organizat declaratii de presa, cand ar fi trebuit, potrivit actului medical, sa se preocupe de starea sa de sanatate.

„Sper ca nu este vorba despre un concediu de maternitate care sa dureze doi ani. Ma astept ca domnul Cristian Banu sa dea dovada de responsabilitate si sa nu recurga la prelungirea nejustificata a concediului medical, punand astfel in dificultate buna desfasurare a activitatii spitalului”, a declarat Bazac. Ministrul Sanatatii a mai spus ca nu va face niciun compromis in ceea ce priveste respectarea legii. “Legea nu este facultativa’, a adaugat ministrul.

In urma vizitei pe care a facut-o pe 3 ianuarie la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale „Prof. dr. Victor Babes”, ministrul Sanatatii Ion Bazac, a decis incetarea contractului de management a lui Cristian Banu, ca urmare a unor nereguli constatate. La Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale „Prof. dr. Victor Babes”, in urma controlului a fost constatat numarul insuficient de asistenti medicali, iar laboratorul de radiologie nu functiona in zilele de sambata si duminica, precum si in perioada sarbatorilor legale, pacientii fiind redirectionati catre alte spitale. Conducerea nu s-a preocupat de incadrarea acestor posturi, neorganizand, in ultimele luni, niciun concurs de ocupare a acestora. Tot in privinta laboratorului, din declaratiile personalului a reiesit faptul ca unul din aparatele de radiologie nu functiona de aproximativ sase luni, conducerea spitalului neluand masuri de reparare a acestuia. In sectia de pneumologie nu exista oxigen in saloane si nici tuburi de oxigen portabile necesare ventilatiei pacientilor. De asemenea, in clinica de boli infectioase adulti erau vizitatori/apartinatori necorespunzator echipati. Nu s-au putut prezenta nici programul de vizita al bolnavilor si nici regulile specifice de conduita.

Alte nereguli identificate au fost la camera de garda, baloanele de ventilatie de unica utilizare fiind refolosite, in conditiile in care acestea nu suportau o sterilizare corespunzatoare. Totodata, deseurile cu potential infectios, desi erau colectate corect, nu fusesera evacuate de aproximativ o saptamana.