Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca nu poate lua masuri, conform legii, impotriva Sectiei de Oncologie a Spitalului Municipal Ploiesti si asteapta rezultatele anchetei in curs de desfasurare.
„Nu pot eu sa iau masuri conform legii. In primul rand, acolo s-a initiat o ancheta. Ancheta are directia dusa catre Colegiul Medicilor. Dupa ce se va vedea ce s-a intamplat cu adevarat, vom putea spune cine trebuie sa ia masuri si ce masuri trebuie luate”, a spus ministrul Sanatatii.

Nicolaescu a afirmat ca nu doreste „sa cada in pacatul de a spune repede ca ia masuri, ca da afara, ca sanctioneaza, pana sa aiba niste rezultate foarte concrete ale unor anchete, ale unor verificari serioase”.

Ministrul Nicolaescu asteapta sa afle in urma anchetei incepute de ce au fost trimisi pacientii cu cancer acasa, la Ploiesti. El este sigur ca, pana la aflarea adevarului despre situatia creata la Sectia de Oncologie din Ploiesti, pacientii vor fi ajutati.

„Nu au cum sa moara oameni (…) Cred ca este un caz singular, izolat, si nu e bine sa facem un caz mare dintr-un caz mic sau unic”, a spus Eugen Nicolaescu.

El i-a rugat pe jurnalisti sa devina partenerii ministerului si sa contribuie la marirea increderii romanilor in medici si in sistemul sanitar. Ministrul Sanatatii admite totusi faptul ca exista multe greseli, multe cazuri de malpraxis, dar si neglijenta si indisciplina printre medicii romani.

„Sa crestem increderea oamenilor in sistemul sanitar, nu sa o micsoram. Desigur, sa spunem deschis, cine greseste, plateste. Sunt si multe greseli, sunt si multe cazuri de malpraxis. Sunt si cazuri de neglijenta, de indisciplina”, a concluzionat ministrul Eugen Nicolaescu.

Autoritatea de Sanatate Publica Prahova a anuntat vineri ca ii va ancheta administrativ pe medicii de la Sectia de Oncologie a Spitalului Municipal Ploiesti, unde 43 din cei 65 de bolnavi care erau internati au fost externati din cauza lipsei de medicamente.