Documentaţia privind achiziţia de ambulanţe a fost depusă la Secretariatul General al Guvernului (SGG), a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, la începutul şedinţei de Guvern.

În ceea ce priveşte ambulanţele pentru SMURD şi pentru serviciile mobile de ambulanţe, noi am depus toată documentaţia la Secretariatul General al Guvernului. Împreună cu doamna ministru Dan am semnat protocolul. (…) Şi am înaintat Secretariatului General inclusiv observaţiile făcute de comisia de specialitate, care a analizat caietele de sarcini„, a declarat ministrul Sănătăţii.

Premierul Mihai Tudose a intervenit, remarcând ironic: „Cu ambulanţele înţeleg că erau pe când nu s-au zărit, azi le vedem şi nu sunt”.

Pe 6 iunie, după o întâlnire cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat, fostul premier Sorin Grindeanu anunţa că licitaţia pentru achiziţia de ambulanţe va fi coordonată de Secretariatul General al Guvernului.

„Toată lumea lucrează într-o echipă, o echipă care ca primă sarcină va avea organizarea acestei licitaţii pentru achiziţia de ambulanţe, că vorbim de ambulanţe de tip B, C, A1, A2, toate aceste lucruri se fac într-o singură licitaţie, care este coordonată de Secretariatul General al Guvernului şi unde vor fi reprezentanţi de la IGSU, de la Ministerul Sănătăţii, de la DSU şi de la SGG. (…) Lucrurile se deblochează, astfel încât într-un timp (…) relativ scurt să putem să avem acest acord cadru, să avem licitaţia pornită şi într-un final să ajungem să achiziţionăm ambulanţe”, preciza atunci Grindeanu. AGERPRES