Ministrul Sanatatii acuza OAMMR Mures ca “are o atitudine iresponsabila”

Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, a afirmat ca va cere presedintelui Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania (OAMMR) sa ia masuri impotriva filialei Mures, care a reclamat public conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta ca nu asigura sapun, medicamente si alimente in unitatea sanitara.
“Cand am vazut o asemenea atitudine iresponsabila, dupa opinia mea, am fost nevoit sa-i chem. Din pacate, liderul de sindicat nu a putut sa vina la intalnire si a venit numai presedintele OAMMR, filiala Mures, caruia i-am atras atentia ca se comporta ca in campanie electorala. Dupa opinia mea este manipulat iar scrisoarea este o diversiune ordinara, de joasa speta” – a declarat ministrul.

El a spus ca i-a atentionat pe cei din OAMMR ca nu fac decat sa coboare profesia sub cel mai slab nivel de apreciere, pentru ca ei ar fi trebuit sa se comporte institutional, ar fi trebuit ca institutia OAMMR sa lucreze cu institutia ASP.

“Eu cred ca este o atitudine iresponsabila si care trebuie respinsa cu toata hotararea si cred ca n-au facut decat sa raspunda unor comenzi politice. Ca atare, eu, personal, voi solicita OAMMR pe tara sa faca o analiza a acestei filiale si sa ia masuri impotriva acestor oameni, care se comporta, repet, un cuvant destul de putin exigent, iresponsabil in relatia cu profesia pe care o reprezinta. Asa ceva nu poate fi permis. Nu poti sa-ti bati joc de propriii tai membri, nu poti sa-ti bati joc de institutia in care lucrezi, nu poti sa-si bati joc de cetateni” – a accentuat Nicolaescu.

Mentionam ca cei 6.500 de membri ai OAMMR Mures au reclamat saptamana trecuta neajunsurile din Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Mures, intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui tarii, premierului si Ministerului Sanatatii Publice.