Ministrul Sănăţii, Sorina Pintea, a vizitat, pe 24 mai, noul spital din Fălticeni, ale cărui lucrări au fost demarate în 1991, acestea având un grad de realizare de peste 95%. Ministrul a dat asigurări că până la terminarea mandatului său investiţia va fi încheiată.

”Mă bucur că se termină această investiţie (…). Teoretic, mandatul meu este până în 2020 şi nici nu cred că se pune problema să nu fie terminat. Până la urmă alocările bugetare de la minister au fost foarte clare: terminarea lucrărilor deja începute, pentru că avem foarte multe lucrări începute în toată ţara şi care se dărâmă, trebuie refăcute, necesită alt tip de intervenţii mult mai costisitoare”, a spus ministrul Sănătăţii.

Lucrările la noul spital s-au blocat în mai multe rânduri, iar termenul iniţial de finalizare era anul 1995.

Noua unitate medicală ar urma să aibă 250 de paturi, săli moderne de operaţie, camere cu sistem de ventilaţie şi grupuri sanitare individuale, circuite pentru fluide medicale şi aparatură de ultimă generaţie şi ar trebui să deservească o populaţie de 150.000 de locuitori din municipiul Fălticeni şi din 20 de comune limitrofe.

Directorul noului spital, Vlad Morariu, a declarat că până în prezent s-au cheltuit 52,7 milioane de lei pentru lucrări de construcţie-montaj, la care se adaugă ultima alocaţie de la Ministerul Sănătăţii, în valoare de 11 milioane de lei, din care 2,5 milioane vor fi folosiţi pentru dotări nemedicale.

Morariu a spus că pentru finalizarea investiţie mai sunt necesare circa 28 de milioane de lei. Actualul Spital Municipal Fălticeni funcţionează într-o clădire veche de 150 de ani. AGERPRES