Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a trimis pe 21 august Corpul de control la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru a face verificări privind aspecte administrative, potrivit reprezentanţilor MS. Conform aceloraşi surse, se fac verificări şi în ceea ce priveşte procedurile de comunicare ale INML.

Ministrul Sănătăţii a declarat că poate face un control la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici” din Capitală doar din punct de vedere administrativ, în contextul în care Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a cerut verificări la această instituţie cu privire la gestionarea informaţiilor despre expertizele efectuate în cazul Caracal.

Marţi, Alexandru Cumpănaşu a scris pe Facebook că va depune la Ministerul Sănătăţii o solicitare pentru efectuarea unui control la Institutul de Medicină Legală, „care să identifice aceste scurgeri halucinante de informaţii false, dar şi respectarea procedurilor administrative în procesul de comunicare publică sau a administrării expertizelor”.

Reacţia sa a venit ca urmare a unui comunicat de presă transmis de INML, care preciza că în cazul de la Caracal se continuă „cu celeritate” activităţile specifice de expertiză medico-legală şi activităţile specifice de laborator antropologice şi genetice pentru obţinerea unor date medico-legale complete şi că „pentru a completa datele-medico legale în interesul justiţiei”, se desfăşoară un proces de reeşantionare şi de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziţie este în stare avansată de degradare. AGERPRES