ritli ladislau.jpgMinistrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a participat sâmbătă la recepţia lucrărilor de modernizare a Secţiei Boli Infecţioase din Satu Mare, proiectul de renovare a imobilului istoric fiind de peste 4,3 milioane lei.

Ministrul Ritli a tăiat panglica inaugurală alături de fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, cel care a sprijinit acest proiect de la bun început, preşedintele Consiliului Judeţean Csehi Arpad şi prefectul Radu Giurca.

„Este o realizare deosebită în această instituţie. Astăzi am predat o secţie nouă circuitului de boli infecţioase care necesita o reabilitare, la nivel naţional, dar aici a fost o situaţie deosebită, o clădire foarte veche, nelocuibilă pentru bolnavi, deci a fost absolut necesar să reabilitezi această clădire. A fost un efort colectiv şi material atât din partea autorităţilor locale cât şi din partea Ministerului Sănătăţii. Cele 4,3 milioane au fost alocate jumătate de Minister şi jumătate de autorităţile locale. Aici am întâlnit un colectiv de medici care sunt foarte ataşaţi acestei instituţii, instituţie ce va putea servi ca model pentru celelalte”, a precizat Ritli.

Potrivit ministrului, prin această investiţie bolnavii care au posibilitatea să se trateze în străinătate vor rămâne acasă, după 2013 fiind posibil să vină alţi cetăţeni europeni din regiune să se trateze aici. „Este în primul rând o realizare pentru că am reuşit să reabilităm o clădire istorică, monument al judeţului Satu Mare, totodată o clădire care are funcţionalitatea de Spital de boli contagioase, astfel încât persoanele care au nevoie de îngrijiri aici să poată să fie tratate în condiţii europene, personalul medical care lucrează în acest spital are condiţii europene”, a declarat Csehi Arpad.

Reparaţiile capitale la clădirea monument istoric, construită în 1880, a început în septembrie 2010 şi au costat peste 4,3 milioane lei. AGERPRES