bicaz_spital.jpgMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a promis, vineri, că se va implica în redeschiderea spitalului orăşenesc din Bicaz, închis în 2010, deşi deservea circa 70.000 de locuitori de pe Valea Muntelui. „Vom încerca să găsim şi disponibilităţi pentru Bicaz, vom reuşi şi vom da o speranţă oamenilor din zonă, pentru că merită să aibă pe plan local servicii medicale”, a declarat ministrul Sănătăţii.

El a evitat însă să ofere un termen clar în care s-ar putea redeschide spitalul din Bicaz. „Mai bine să fac mai devreme şi să mă ţin de cuvânt. Dar nu vreau să dau speranţe deşarte oamenilor. Nu este bine să facem asta. Trebuie să creem o speranţă pe baza unor realităţi”, a spus Nicolăescu.

De asemenea, Nicolăescu a recomandat conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ să pregătească un proiect de finanţare pe Programul Operaţional Regional, pentru construcţia unui nou imobil sanitar, în locul vechii clădiri care are aproape un secol şi a fost expertizată cu risc seismic ridicat.
Nicolaescu a anunţat că în luna noiembrie va fi aprobat cadrul legislativ pentru exerciţiul financiar 2014 -2020 în cadrul POR. AGERPRES