Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, a inaugurat, la Spitalul Municipal din Sighisoara, cel mai modern centru de hemodializa din tara.
Centrul de Hemodializa de la Sighisoara a costat 158.000 de euro si a fost realizat in parteneriat cu firma germana B. Braun, care a donat aparatura.

„Investitorul german nu se va opri aici si va dota si alte centre medicale atat din judetul Mures, cat si din tara, cu aparatura performanta. In acest centru pot fi tratati 24 de pacienti in 48 de ore, iar acesti bolnavi nu vor mai fi nevoiti sa se mai deplaseze la Targu Mures”, a spus Nicolaescu.

La Centrul de Hemodializa din Sighisoara vor activa doi medici specialisti si sase cadre medii, iar finantarea va fi asigurata prin Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

La inaugurarea centrului de la Sighisoara, alaturi de ministrul Eugen Nicolaescu, au participat reprezentantii firmei B. Braun, prefectul de Mures, Ciprian Minodor Dobre, primarul Sighisoarei, Ioan Dorin Danesan, si alte personalitati.

Infiintarea unui nou centru de hemodializa in judet a fost propusa de seful Autoritatii de Sanatate Publica Mures, Silviu Morariu, care a sustinut necesitatea cresterii numarului de locuri la Centrul de Hemodializa a Spitalului Clinic Judetean, intrucat s-a recurs la intocmirea unei liste de asteptare a bolnavilor. Dr. Morariu a spus ca la Sectia de Hemodializa erau inscrisi 106 bolnavi, iar pe lista de asteptare existau inca cel putin 20 de pacienti.

Potrivit datelor statistice, in jur de 50 de bolnavi care au nevoie de dializa provin din zona Sighisoarei.