ministerul-sanatatii.jpgMinistrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat planul de măsuri privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti. Potrivit unui comunicat de presă al MS, activităţile cuprinse în plan sunt următoarele: igienizarea Secţiei de terapie intensivă (ATI), înlocuirea uşilor de acces în ATI şi în saloanele pentru pacienţi cu uşi glisante cu senzori, igienizarea blocurilor operatorii şi a spaţiilor de cazare, dotarea cu echipamente/mobilier pentru Unitatea de Transfuzii (UTS), ATI şi săli de operaţie, angajarea unei firme pentru igienizarea/dezinfectarea aparatelor de climatizare.

Totodată, planul prevede organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de epidemiolog, includerea în schema de personal şi organizarea ulterioară a unui concurs pentru postul de infecţionist care va fi responsabil cu antibioprofilaxia, antibioterapia şi supravegherea rezistenţei la antibiotice, achiziţia unei staţii de clorinare a apei uzate, dar şi instalarea de dispensere pentru dezinfectanţi de mâini la intrarea şi ieşirea din toate saloanele şi spaţiile în care se oferă îngrijiri medicale.

Bugetul estimat pentru aceste activităţi este de 449.310 lei, termenul de îndeplinire – 30 de zile de la virarea fondurilor necesare, proces care a demarat deja la Ministerul Sănătăţii în regim de urgenţă.

Ministrul Vlad Voiculescu a vizitat vineri dimineaţă Spitalul de Arşi şi a avut discuţii cu medicii şi asistentele de acolo. „Toate eforturile instituţionale se concentrează pe siguranţa pacienţilor de acolo, dar şi a echipei medicale cu expertiză unică în această ţară în tratarea pacienţilor arşi. Ministrul este convins că majoritatea medicilor şi asistentelor îşi fac meseria cu bună credinţă şi că aceştia au nevoie la fel de mare de siguranţa actului medical precum pacienţii internaţi acolo”, afirmă sursa citată. AGERPRES