Ministrul Sănătăţii: 2020 este unul dintre cei mai dificili ani de la înfiinţarea Ambulanţei şi până în prezent

2020 reprezintă, probabil, unul dintre cei mai dificili ani de la înfiinţarea serviciului de ambulanţă şi până în prezent, afirmă ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, într-un mesaj transmis de Ziua Naţională a Ambulanţei.

“În această perioadă, sistemele medicale din întreaga lume trebuie să facă faţă unei situaţii fără precedent, în care este mobilizată întreaga resursă existentă. Munca în urgenţă este extrem de dificilă, iar cea în urgenţa prespitalicească una foarte grea, contra cronometru, în care fiecare greşeală sau întârziere poate să însemne diminuarea şanselor la supravieţuire. Vreau să vă asigur că în mine veţi avea un susţinător şi un partener de dialog. Este nevoie de unitate şi eficienţă în acest domeniu de activitate şi cred că putem să îndeplinim aceste deziderate. Numai împreună, uniţi, vom putea să slujim interesele pacienţilor noştri”, spune ministrul Sănătăţii.

El le mulţumeşte ambulanţierilor pentru efortul lor, “depus pentru asigurarea unui răspuns adecvat la cea mai importantă provocare de sănătate publică de la nivel global din ultimul secol – pandemia cu noul coronavirus”.

Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată anual la 28 iulie. Este data la care, în 1906, a apărut prima ”Salvare” din Bucureşti, din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici. AGERPRES