Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, considera ca aparitia in Romania a unor clinici private performante va determina si o crestere a performantei in sistemul sanitar public.
„Sigur, mediul privat se poate dezvolta foarte repede si singur, pe cand sectorul public, amintesc, are nevoie de 17 miliarde de euro. Atat costa reabilitarea intregului sistem sanitar romanesc si daca i-am avea astazi tot ne-ar trebui vreo 3-5 ani pana sa se faca toate procedurile, studii de fezabilitate, de dotare, montare”, a declarat Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii, care a participat la inaugurarea, la Cluj-Napoca, a clinicii private de urologie Lukmed, a spus ca investitii precum aceasta reprezinta un concept nou a ceea ce inseamna servicii medicale integrate. „Inseamna aparatura de cea mai inalta performanta, iar aici exista chiar unele care sunt unicat in Romania, pe domeniul acestea, al clinicii. Eu sunt bucuros de orice investitie in domeniul sanatatii si mai ales privata, pentru ca o investitie privata de inalt nivel va trebui sa impuna competitie si concurenta si cu celelalte institutii publice sanitare si ma refer in special la spitale pentru ca la nivel de policlinici lucrurile sunt deja bune”, a afirmat ministrul Nicolaescu, care a adaugat ca investitiile medicale private impun anumite standarde, care ridica stacheta si pentru sectorul public.

Eugen Nicolaescu a amintit ca in Romania exista acum, in urma investitiilor facute, unitati de primire a urgentelor in cadrul spitalelor judetene ce sunt dotate cu aparatura foarte moderna. Potrivit acestuia, planul mare de investitii pe care il desfasoara ministerul – privind achizitionarea de computere tomograf, aparatura pe rezonanta magnetica, pentru angiografie, laparoscopie – va duce ca anumite sectii din sectorul public sa fie, intr-un an si jumatate , la acelasi nivel cu cele din domeniul privat.