banicioiu_cravata.jpgMinisterul Sănătății precizează, într-un comunicat remis luni că nu ia în calcul majorarea contribuțiilor la sănătate în acest an sau în anii următori.

„Ministerul Sănătății nu a discutat cu Fondul Monetar Internațional și nici cu alte organisme internaționale o eventuală creștere a contribuțiilor la Sănătate. De asemenea, nu a avut loc o asemenea dezbatere nici în Guvernul României. Știu că acum 4 ani, în anul 2010, au existat propuneri privind posibile majorări, dar rămase la stadiul de discuții. Subliniez faptul că nu vor fi majorate contribuțiile la Sănătate”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Știrea privind creșterea CASS este o știre falsă, fără nicio legătură cu viziunea fiscal-bugetară a Guvernului, a precizeazat, la rândul său, Cristian Socol, consilier al premierului. „Noi propunem reducerea contribuțiilor sociale și nu creșterea lor. Reducerea CAS, alături de scutirea de impozit pe profitul reinvestit și extinderea TVA redus și la alte alimente de bază reprezintă singurele planuri de viitor ale Guvernului în domeniul fiscal. Nu există intenția creșterii contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate și nici ale altor taxe și impozite care să dăuneze acțiunii mediului privat, creșterii economice și stimulării privind crearea de noi locuri de muncă”, susține Socol. AGERPRES