banicioiu_nicolae.jpgImplementarea programului naţional de radioterapie va începe în 2014 şi va dura doi-trei ani, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, la Curtea de Argeş. „Prioritatea noastră pentru acest an şi a mandatului meu este ca, în sfârşit, după douăzeci şi ceva de ani, să facem program naţional de radioterapie şi vom începe din această toamnă. În sfârşit îl facem şi în momentul în care îl şi terminăm, iar eu avansez ca şi perioadă de finalizare undeva la doi-trei ani, România reintră în rândul ţărilor normale”, a spus Bănicioiu.

El a adăugat că soluţia este ca pacienţii să poată fi trataţi în România, nu în străinătate, unde costurile sunt mult mai mari. „În cazuri grave, care nu mai pot fi făcute în România, se permite şi tratamentul în străinătate. Problema este că România nu are un buget atât de mare încât să poată trimite în străinătate toţi bolnavii care au nevoie de radioterapie. Soluţia este aceea de a-i trata în România, nu de a-i trimite pe toţi afară”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Nicolae Bănicioiu a vizitat joi Spitalul de Pneumoftiziologie „Sfântul Andrei” din Valea Iaşiului şi Spitalul Municipal Curtea de Argeş. AGERPRES