Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a avut o întrevedere, joi, cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piaţă Internă, în contextul vizitei de lucru pe care acesta o efectuează în România.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, transmis AGERPRES, cei doi oficiali au abordat subiecte de interes pentru domeniul sanitar european, precum derularea campaniei de imunizare anti-COVID, aprovizionarea cu vaccin, dar şi măsuri luate de statele membre în acest context epidemiologic privind utilizarea certificatului digital.

Ministrul interimar al Sănătăţii a informat comisarul european despre situaţia epidemiologică la nivel naţional şi despre stadiul campaniei de vaccinare anti-COVID.

De asemenea, Cseke Attila a discutat cu înaltul oficial european despre măsurile identificate pentru accelerarea campaniei de vaccinare care vor fi adoptate în perioada următoare.

„Mulţumim pentru sprijinul constant al Comisiei Europene. Astăzi voi avea o convorbire telefonică şi cu doamna Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate. Apreciem mesajul dumneavoastră puternic privind măsurile care trebuie luate pentru asigurarea liberei circulaţii în condiţii de siguranţă sanitară a cetăţenilor europeni în contextul utilizării certificatului digital”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, citat în comunicat. AGERPRES/(AS – autor: Andreea Rotaru, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Sursa foto: Ministerul Sănătăţii – România / Facebook