Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, la dezbaterea bugetului Ministerului în Comisiile de buget-finanţe că o decizie privind oportunitatea redeschiderii unora dintre spitalele închise de guvernările PDL se va lua după elaborarea şi aprobarea în Parlament a unei strategii naţionale privind sănătatea publică, a cărei realizare a previzionat-o pentru semestrul II al anului în curs.
Eugen Nicolăescu a spus legat de oportunitatea redeschiderii unora dintre cele 67 de spitale închise pe vremea guvernărilor PDL, ca răspuns la o întrebare adresată de deputatul democrat-liberal Gheorghe Ialomiţianu, că a decis ca „în circa două săptămâni” să prezinte „un memorandum în Guvernul României” prin care va solicita, „printr-o metodologie uniformă şi unitară, tuturor judeţelor o strategie a sănătăţii publice până-n anul 2020”.
„Pe baza strategiei pe care ne-o va prezenta fiecare judeţ în parte vom şti ce investiţii au rămas neterminate şi, în funcţie de strategie, ce investiţii trebuie continuate, ce investiţii trebuie închise şi abandonate. Să vedem la spitalele închise care sunt spitalele care trebuie deschise, dacă se deschid, cu ce specialităţi, cu ce număr de paturi, cu ce număr de medici. N-aş vrea să facem o decizie de deschidere la fel de stupidă cum a fost cea de închidere, adică fără niciun discernământ, fără nicio evaluare. Vreau ca decizia de eventuală deschidere sau de reaşezare a sistemului spitalicesc să fie luată în baza strategiei menţionate. Când vom avea strategiile gata – eu sper să fie gata până la sfârşitul semestrului I, ca să aibă timp toată lumea să le facă cu responsabilitate -, în semestrul II facem strategia naţională. Venim în Parlament, o aprobăm şi, pe baza ei, orice guvern vine şi pleacă trebuie să-şi facă datoria pentru sistemul sanitar românesc”, a afirmat ministrul Sănătăţii. AGERPRES

- COVID-19
- EVENIMENTE
- ASOCIAŢII DE PACIENŢI
- CAS
- CLINICI PRIVATE
- DSP
- FARMA
- INSTITUŢII
- LEGISLAŢIE
- MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
- ORGANIZAŢII
- SPITALE
- PREVENŢIE
- INOVAŢIE
- COMUNITĂŢI PROFESIONALE
- ATI
- Boli Infecţioase
- Boli Rare
- Cardiologie
- Chirurgie
- Dermatologie
- Diabet
- Endocrinologie
- Epidemiologie
- Estetica medicala
- Gastroenterologie
- Genetica
- Ginecologie
- Hematologie
- Hemofilie
- Hepatite
- HIV
- Medicina de familie
- Neurologie
- Nefrologie
- Nutritie
- Obezitate
- Oncologie
- Ortopedie
- Pediatrie
- Pneumologie
- Radiologie
- Stomatologie
- Transplant
- Tromboza
- Urologie
- COMPANII
Selectați Pagina