ministerul-sanatatii.jpgMinisterul Sănătăţii intenţionează să pună în dezbatere publică, până la jumătatea acestui an, un nou proiect de lege a malpraxisului, informează un comunicat de presă al ministerului remis vineri.

„Ministerul Sănătăţii consideră că legislaţia privind rezolvarea cazurilor de culpă medicală trebuie revizuită de urgenţă având în vedere situaţiile tot mai dese în care medici români sunt suspicionaţi sau acuzaţi de malpraxis. Noile prevederi trebuie să introducă noţiuni şi criterii clare pentru o mai bună gestionare a situaţiilor de culpă medicală sau a suspiciunilor de culpă medicală, inclusiv a modului de stabilire şi aplicare a sancţiunilor”, precizează sursa citată.

Ministerul Sănătăţii intenţionează organizarea unor ample dezbateri pe marginea proiectului de act normativ cu profesioniştii din sistemul sanitar, cu societatea civilă, asociaţii ale pacienţilor, Colegiul Medicilor, companiile de asigurări şi reprezentanţi ai Baroului Naţional, astfel încât până la jumătatea acestui an să finalizeze un proiect de lege pe care să-l înainteze Parlamentului spre aprobare. AGERPRES