Un număr de 113 medici care au absolvit examenul de specialitate la 31 decembrie 2021 şi au finalizat stagiile de rezidenţiat au primit, joi, titlul de medic specialist ATI, conform unui ordin semnat de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Resursa umană este componenta principală pentru asigurarea capacităţii de răspuns a secţiilor ATI în situaţii de criză sanitară, fără de care nu se poate realiza creşterea în continuare a numărului de paturi operative. Astăzi, 06.01.2022, ministrul Sănătăţii, domnul prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a emis Ordinul cu privire la acordarea titlului de medic specialist ATI pentru un număr de 113 medici care au absolvit examenul de specialitate la 31 decembrie 2021 şi au finalizat stagiile de rezidenţiat”, se arată într-un comunicat al ministerului transmis, joi, AGERPRES.

Ceilalţi 48 de medici ATI care au absolvit examenul de specialitate vor primi de asemenea, cu celeritate, titlul de medic specialist după finalizarea stagiilor obligatorii.

Conform sursei citate, tinerii medici vor putea ocupa posturi în sistemul sanitar românesc într-un domeniu vital, cunoscut cu un deficit important de personal, şi vor avea posibilitatea să se angajeze pe perioada nedeterminată în spitalele din România.

„În urma consultării cu preşedintele Comisiei de specialitate ATI, prof. univ. dr. Dorel Săndesc, Ministerul Sănătăţii va solicita de urgenţă analiza statului de funcţii din secţiile ATI, pentru verificarea îndeplinirii normelor de personal prevăzute în OMS 1500/2009 care reglementează acest domeniu. Ulterior, prin adaptarea statului de funcţii la prevederile ordinului se va corela creşterea numărului de posturi de medici, asistente medicale şi personal auxiliar contribuind astfel la creşterea capacităţii de răspuns a secţiilor ATI”, se menţionează în comunicat. AGERPRES