Mersul pe jos zilnic poate reduce riscul de deces la pacienții cu diabet

Mersul pe jos zilnic poate reduce riscul de deces la pacienții cu diabet

Potrivit unui nou studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Sevilla, Spania, pe aproape 1.700 de adulți din SUA cu prediabet și diabet, folosind date din Sondajul național de examinare a sănătății și nutriției de la CDC, colectate între 2005 și 2006, mersul pe jos zilnic  poate reduce riscul de deces la pacienții cu diabet.

Din datele colectate, 1.194 de adulți aveau prediabet, iar 493 aveau diabet. Persoanele cu diabet au fost diagnosticate de un medic sau au avut un nivel de glucoză din sânge mai mare de 126 miligrame pe decilitru (mg/dL). Persoanele cu prediabet au fost, de asemenea, diagnosticate de un medic sau au avut un nivel de glucoză pe nemâncate de la 100 la 125 mg/dL.

Peste jumătate (56%) dintre adulții prediabetici erau bărbați (vârsta medie 55 de ani) și făceau în medie 8.500 de pași pe zi. Jumătate (51%) dintre adulții diabetici erau și bărbați (vârsta medie 61 de ani) și făceau mai puțini pași pe zi – aproximativ 6.300.

Persoanele care au participat la studiu au purtat un accelerometru pe talie pentru a-și număra pașii timp de 7 zile consecutiv. Cercetătorii au ajustat dispozitivul în funcție de vârstă, sex, etnie, dietă și tratamentul pentru diabet.

Peste 9 ani, 200 de persoane dintre cei cu prediabet și 138 cu diabet au decedat. Conform cercetătorilor, cei care au supraviețuit după monitatorzare, mersul a aproape 10.000 de pași pe zi a redus riscul de deces din orice cauză pentru persoanele cu prediabet și diabet.

Adulții care pot parcurge 10.000 de pași zilnic pot avea rate diferite de deces față de cei care nu sunt activi fizic.

Autorii studiului sugerează ca pacienții să discute cu medicul curant despre activitatea fizică de care are nevoie fiecare.

 

Material preluat și tradus de pe Webmd.com/diabetes/.