România şi Spania vor face schimb de informaţii cu privire la organizarea sistemelor de sănătate şi de asigurări de sănătate, donarea şi transplantul de organe, prevenirea şi controlul bolilor transmisibile şi a riscurilor epidemice, a anunţat, joi, Ministerul Sănătăţii.

Un memorandum de înţelegere în acest sens a fost semnat, joi, la Paris, de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi ministrul Sănătăţii şi Prevenţiei din Republica Franceză, Francois Braun.

„Memorandumul semnat la Paris reglementează cadrul legal de cooperare în domeniul sănătăţii şi include schimbul de informaţii cu privire la organizarea sistemelor de sănătate şi de asigurări de sănătate, donarea şi transplantul de organe, prevenirea şi controlul bolilor transmisibile şi a riscurilor epidemice, prevenirea şi abordarea integrată a bolilor netransmisibile şi reducerea factorilor de risc care sunt implicaţi în producerea acestora”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Totodată, ministrul Alexandru Rafila s-a întâlnit, joi, cu experţi francezi în domeniul sănătăţii, iar ulterior va vizita şi va avea consultări cu reprezentanţi ai unor spitale din Paris, ai Agenţiei de Biomedicină şi ai Înaltei Autorităţi pentru Sănătate, pentru dezvoltarea colaborării concrete în domeniul medical.

Printre temele de discuţie se numără colaborarea în domeniul controlului cancerului, modele de bună practică în domeniul asistenţei medicale primare, dezvoltarea serviciilor de medicină de urgenţă şi asistenţă medicală spitalicească şi îmbunătăţirea sistemului de asigurări de sănătate, Franţa având unul dintre cele mai bune sisteme de sănătate din UE, precizează sursa citată. AGERPRES

 

* Sursa foto: Ministerul Sănătăţii – România / Facebook.com