Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, şi directorul general al Microsoft pentru Europa Centrală şi Eurasia, Bogdan Putinică, au semnat, pe 8 aprilie, un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea primului Smart Hospital din ţară.
„Este un eveniment absolut unic în România şi vreau să felicit atât universitatea, cât şi echipa de conducere pentru acest concept care este cu adevărat inovator, un Smart Hospital în România. Nu cred că s-a mai vorbit până acum despre aşa ceva sau dacă s-a vorbit, n-am auzit noi, dar cu atât mai mult nu cred că s-a făcut aşa ceva în România. Şi felicitările sunt foarte bine meritate pentru că aţi putut pune la punct un astfel de proiect, pentru că l-aţi adus într-o fază de maturitate, care astăzi face un nou pas către execuţia lui cu bine şi mai ales pentru că îmbinaţi cu succes tehnologii de ultimă generaţie. Cred că o să vorbim, dacă o să avem ocazia, despre inteligenţa artificială în educaţie şi în medicină, pentru a aduce tot acest ansamblu de inovaţie şi avans, să spunem, pe care tehnologia îl susţine în slujba omului”, a declarat Bogdan Putinică, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la UMFST Târgu Mureş.
Potrivit reprezentantului Microsoft, compania se va implica în acest proiect strategic implementat de UMFST Târgu Mureş şi susţinut de Guvernul României.
„Pentru noi, educaţia am spus-o de câte ori am avut ocazia, este prioritatea numărul unu. România este şansa noastră la viitor şi nu sunt cuvinte goale. Mă bucur să fiu astăzi aici, mă bucur că împreună cu echipa mea şi cu colegii mei din divizia de educaţie, care sunt alături de mine, vom sprijini acest proiect. Vom fi alături de dumneavoastră, cu specialişti, cu tot ceea ce poate aduce Microsoft pentru a face acest proiect un succes. Şi sper să ne vedem poate şi mai devreme, dar în mod clar la inaugurare, la tăierea panglicii, cu mândrie că suntem români dacă facem aşa ceva în România. Iată că se poate şi subliniez foarte mult asta, se poate acolo unde există voinţă şi leadership. Şi pentru noi, ca Microsoft, Microsoft România, suntem onoraţi să fim parte din acest parteneriat”, a afirmat Bogdan Putinică.
Rectorul UMFST Târgu Mureş, dr. Leonard Azamfirei, a susţinut că Memorandumul de Înţelegere dintre universitate şi Microsoft România consolidează colaborarea dintre mediul academic şi industria IT, având ca obiectiv dezvoltarea primului Smart Hospital din România.
„Este un eveniment deosebit pentru universitate. Şi nu doar pentru universitate, eu aş spune că pentru întregul sistem medical şi universitar din România, momentul în care parafăm o înţelegere la care lucrăm de mai multă vreme cu Microsoft România pentru punerea în practică a unui concept totalmente nou pentru România, şi anume conceptul de Smart Hospital, de spital inteligent (…). Vă amintiţi probabil, mai ales cei din Târgu Mureş, despre conceptul pe care l-am lăsat în urmă cu două săptămâni, UniCity – Spital Universitar. Şi ceea ce se întâmplă astăzi este o parte a unui proiect mai mare pe care noi l-am dimensionat pentru următorii 10 ani. Este o chestiune de viziune, este o chestiune de inovaţie, pentru că însăşi ideea de Smart Hospital are în spate implicit inovaţie, inovaţie pe care ar trebui să o înţelegem nu doar în termenii direcţi ai activităţii medicale, care este prima şi cea mai interactivă cu pacientul, dar vorbim despre inovaţie şi în administrarea unui spital”, a afirmat rectorul UMFST Târgu Mureş.
Rectorul a spus că Microsoft este cel mai potrivit partener pe care UMFST îl putea avea, pentru că a demonstrat expertiza şi capacitatea tehnică de-a lungul timpului.
Între obiectivele parteneriatului se numără transferul de expertiză, integrarea tehnologiilor de vârf în asistenţa medicală – instrumente bazate pe AI şi servicii cloud integrate – şi schimbul de bune practici.
UMFST Târgu Mureş doreşte ca Spitalul „George Emil Palade” să devină un lider în inovaţie, furnizor de îngrijire centrată pe pacient, centru de cercetare şi hub educaţional, prin stabilirea unui nou etalon pentru excelenţa medicală în România. AGERPRES

- COVID-19
- EVENIMENTE
- ASOCIAŢII DE PACIENŢI
- CAS
- CLINICI PRIVATE
- DSP
- FARMA
- INSTITUŢII
- LEGISLAŢIE
- MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
- ORGANIZAŢII
- SPITALE
- PREVENŢIE
- INOVAŢIE
- COMUNITĂŢI PROFESIONALE
- ATI
- Boli Infecţioase
- Boli Rare
- Cardiologie
- Chirurgie
- Dermatologie
- Diabet
- Endocrinologie
- Epidemiologie
- Estetica medicala
- Gastroenterologie
- Genetica
- Ginecologie
- Hematologie
- Hemofilie
- Hepatite
- HIV
- Medicina de familie
- Neurologie
- Nefrologie
- Nutritie
- Obezitate
- Oncologie
- Ortopedie
- Pediatrie
- Pneumologie
- Radiologie
- Stomatologie
- Transplant
- Tromboza
- Urologie
- COMPANII
Selectați Pagina