Membrii Federaţiei Sanitas din Tulcea vor să protesteze la Bucureşti săptămâna aceasta alături de colegii lor din Iaşi, dacă Ministerul Sănătăţii nu va semna acordul de colaborare cu organizaţia sindicală prin care se asigură atât transparenţa decizională, cât şi respectarea drepturilor salariale ale angajaţilor din sistemul sanitar.

“Acordul de colaborare urma să fie semnat de ministrul sănătăţii până pe data de 10 martie, dar acest lucru nu s-a întâmplat. În schimb, ministrul Sănătăţii a creat panică în rândul angajaţilor din direcţiile de sănătate publică şi casele judeţene de asigurări de sănătate. Din cauza lipsei unui acord semnat de ministrul Sănătăţii, sindicatul Sanitas Iaşi a solicitat colegilor din Bucureşti să înceapă demersurile pentru pichetarea sediului ministerului, iar la protest vom participa şi noi, dacă atitudinea ministrului nu se schimbă”, a declarat preşedintele filialei tulcene a Sanitas, Ioan Zebreniuc.

Acesta a mai spus că acordul cu Sanitas nesemnat încă de minister prevede 20 de puncte care vizează colaborarea cu federaţia sindicală şi asigură personalul din sistem că vor fi fonduri suficiente pentru plata salariilor, sporurilor şi a tichetelor de masă. “Din punctul meu de vedere, regionalizarea trebuie să se întâmple şi va fi un pas înainte pentru modernizarea României. Desfiinţarea CJAS-urilor sau a DSP-urilor nu-i va afecta pe pacienţi sau salariaţi, pentru că în judeţe cineva trebuie să ţină evidenţa angajaţilor, a bolnavilor şi epidemiilor. Noi vom protesta din cauza lipsei dialogului”, a precizat preşedintele filialei tulcene a Federaţiei Sanitas, Ioan Zebreniuc.

Potrivit sursei, protestul sindicaliştilor din sănătate ar putea avea loc pe data de 21 martie, la ora 10,00, în faţa sediului ministerului de resort.
AGERPRES