Cei 71.000 de lei acordaţi pentru luna noiembrie de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mehedinţi celor şapte laboratoare medicale din municipiul Drobeta Turnu Severin s-au epuizat.

Managerul instituţiei, dr. Doina Borugă, a declarat marţi că din cauza cheltuirii în doar patru zile a banilor repartizaţi bolnavii asiguraţi din judeţul Mehedinţi vor fi obligaţi să achite din propriul buzunar cei 100 de lei, cât costă efectuarea unui set complet de investigaţii sau să se programeze pentru luna decembrie ca să beneficieze de gratuităţi.

„Din păcate, în această ultimă lună a anului plafonul financiar alocat de CJAS Mehedinţi este diminuat cu aproximativ 40%, întrucât fondul stabilit acordat pentru anul 2010 nu trebuie să depăşească 557.410,43 lei”, a precizat Doina Borugă. În opinia acesteia, singura soluţie pentru a nu se ajunge în situaţia delicată de a-i forţa pe bolnavi să-şi achite analizele medicale ar fi obţinerea unei suplimentări de buget, CAS Mehedinţi făcând deja acest demers pentru a nu pune în pericol sănătatea bolnavilor. AGERPRES