MedLife achiziţionează primul laborator de anatomie patologică

Sistemul Medical MedLife anunţă achiziţionarea pachetului majoritar al societăţii medicale Onco Team Diagnostic, adăugând astfel în portofoliul de achiziţii primul laborator cu profil de anatomie patologică şi biologie moleculară.  Unitatea se alătură laboratoarelor din grup (MedLife Griviţa, MedLife Braşov, Laborator Panduri ş.a.) care asigură acest segment de analize.

Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al MedLife Group, a declarat: “Prin această achiziţie ne întărim activitatea pe partea de laborator, oferind pacienţilor excelenţă în procesarea testelor. Laboratorul este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, în linie cu standardele MedLife, iar echipa este formată din medici supraspecializaţi pe nişa lor. Este primul pas din proiectul de extindere şi dezvoltare, aprobat de către acţionari în urmă cu câteva luni. Urmează o perioadă susţinută de achiziţii, la finalul căreia dorim să ne consolidăm poziţia de lider”.

Laboratorul acoperă o gamă largă de teste din segmentele histopatologie şi imunohistochimie, cât şi examene citodiagnostice. Potrivit reprezentanţilor companiei, în 2018 unitatea a înregistrat o cifră de afaceri de 1,1 milioane de euro.

Prin preluarea laboratorului Onco Team Diagnostic, grupul MedLife ajunge la un portofoliu compus din 24 de companii achiziţionate, ultima anunţată fiind Centrul Badea Medica, din Cluj-Napoca.